dinsdag 15 mei 2012

In Puzzling World zien we water omhoog stromen!

We checken uit, doen boodschappen, tanken en gaan dan naar Puzzling World; een attractie met puzzels, illusies, een doolhof en meer.


We beginnen bij de toiletten, want die zijn al bijzonder. Op een muur is een trompe-l’oeil* schildering en de echte toiletten zijn voorzien van bijzondere toiletbrillen. In die toiletbrillen zitten namelijk allerlei dingen gegoten; vliegen, spinnen, bloemen, schelpen, geld, etc.

Trompe-l'oeil

We bekijken een aantal schilderijen van Esscher en gaan dan ons brein testen. We beginnen daarmee in de ‘Great Maze’, een doolhof waar je doorheen kunt lopen.
Marjolein en ik gaan er samen doorheen. Al snel vinden we de groene en de blauwe toren, het doel is om de vier torens te vinden, maar het duurt een stuk langer voordat we de volgende toren vinden. Els heeft ondertussen alle torens al gevonden.
Uiteindelijk lukt het Marjolein en mij ook om de rode en de gele toren te vinden, maar daarmee ben je er nog niet. De uitgang moet namelijk ook nog gevonden worden. Omdat Marjolein en ik daar alle twee anders over denken, gaan we ieder apart verder. En natuurlijk vind ik als laatste de uitgang.
Desondanks vond ik het erg leuk om de ‘Great Maze’ te doen.

Daarna gaan we de rest van Puzzling World bekijken. Er hangen hologrammen, waarvan er zelfs een aantal zijn die veranderen als je beweegt.

Ook is er een kamer met een schuine vloer. Als je daar naar binnen gaat, lijkt alles anders. Je interpreteert de kamer als normaal, maar het is scheef. Daardoor kun je een bal op een biljart omhoog zien rollen, water omhoog zien stromen en op een ladder gaan staan waarbij het lijkt of je er vanaf valt.

In de kamer met de schuine vloer.

In de kamer met de schuine vloer.

In een andere ruimte is een wand met de hoofden van bekende mensen. Dat zijn negatieve modellen, eigenlijk net gipsmallen, die positief lijken en die je aan blijven kijken.

De modellen in negatief.

Erg leuk is ook de kamer met gezichtsbedrog. Doordat een en ander schuin is, maar je dat niet ziet, lijken mensen aan de rechterkant van de kamer klein en mensen aan de linkerkant groot. Els maakt een foto terwijl Marjolein aan de ene kant van de kamer staat en ik aan de andere kant. Een erg grappig gezicht!

Gezichtsbedrog

Tot slot nemen we plaats aan een van de tafels die er staan. Op die tafels liggen allerlei puzzels om uit te proberen. En daar vermaken we ons mee.

De vier Nederlandse jongens zijn ook in Puzzling World. Wilfried, die echt nergens enthousiast voor is, blijkt zich echter prima met de puzzels te vermaken. Terwijl de rest van het viertal er maar wat bij hangt.

Nadat we ons uren in Puzzling World vermaakt hebben, is het tijd om verder te rijden. Queenstown is onze eindbestemming voor die dag.
In de jeugdherberg aldaar ontmoeten we Madelief, een Nederlands meisje die we eerder wel gezien, maar niet gesproken hebben. Dat laatste maken we ruimschoots goed; we kletsen erg lang met haar! Gezellig!

Maar uiteindelijk is het toch tijd om ons bed op te zoeken, want de volgende dag staat Queenstown, de ‘adventure capital of New Zealand’, op het programma.
Zouden wij ook iets spannends gaan doen?
Houd mijn blog in de gaten en je leest meer…!


Meer informatie over Puzzling World op: http://www.puzzlingworld.co.nz/


* trompe-l’oeil: schilderij of tekening dat ondanks het tweedimensionale karakter van de voorstelling een zeer sterke illusie van ruimtelijkheid oproept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...