maandag 9 april 2012

Naar de top van Australië

We staan op tijd op om na het ontbijt richting Kosciuszko National Park te vertrekken. Onderweg zien we een gigantische groep kangoeroes. We stoppen om foto’s te maken. Een prachtig gezicht al die kangoeroes in de nog laag hangende zon met de geluiden van vogels op de achtergrond!


In Thredbo gaan we met een stoeltjeslift naar boven; naar de Crackenback Terminal. Vervolgens is het zes kilometer heen (en zes kilometer terug) naar de top van Mount Kosciuszko, met 2228 meter is dat de hoogste berg van Australië.



Het is niet zo steil als naar Mount Oberon, dus veel makkelijker lopen, maar het is wel een stuk kouder. Ook het landschap is heel anders. Bij Mount Oberon loop je tussen de bomen, bij Mount Kosciuszko zijn er geen bomen. Wel zijn er veel rotsen. Een mooi en bizar landschap!
Op de top hebben we een groepsfoto gemaakt.

Na deze mooie wandeling gaan we weer verder met het busje. We zien onder andere nog wat van het ‘Snowy Mountains Hydro-electricity Project’, inclusief de Snowy River. Bij die rivier vertelt Bernie nog iets over Banjo Patterson’s gedicht ‘the Man from Snowy River’.

We rijden verder, maar moeten op een gegeven moment stoppen, want er worden opnames gemaakt voor een reclame van Hyundai. Leuk om dat te zien!


De rit gaat verder richting Canberra. Vanaf Mount Ainsley hebben we een prachtig uitzicht over die stad. Het begint al behoorlijk donker te worden, maar je kunt het Parliament House, het War Museum en nog wat dingen zien.

Bij een jeugdherberg in Canberra staan een nicht van mijn moeder en haar man al op me te wachten. Voor mij zit de tour er hier al op; het grootste gedeelte van de groep zal de komende twee dagen verder naar Sydney reizen. Ik zal echter een aantal dagen bij de familie doorbrengen.

Samen met hen rijd ik naar hun huis, we eten macaroni en kijken ’s avonds televisie. We zien onder andere beelden van de begrafenis van de Britse Queen Mother. Zij is onlangs op 101-jarige leeftijd overleden.

Meer over mijn belevenissen met de familie uit Canberra lees je te volgende dagen. Stay tuned!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...