dinsdag 10 april 2012

Alsof iemand plukken groen op de bomen heeft geplakt!

Canberra is een erg grote en ruim opgezette stad. Tussen de verschillende wijken in is veel groen. Thomas wil mij dat graag laten zien en dus stappen we in de auto.

We rijden eerst naar het zuiden; naar Tharwa. Dat is eigenlijk een klein dorpje buiten Canberra. We gaan er naar een winkel annex postkantoor waar ze vanalles verkopen. Ze hebben er onder andere veel antiek en daar houden Thomas en Eileen erg van.

Ook bezoeken we er een kunstgalerie en een expositie met kunst dat op Aboriginal kunst lijkt, maar het niet is. Eileen had er veel van verwacht, maar het blijkt niet zo veel voor te stellen. We drinken er nog wat en gaan dan naar huis voor de lunch.

Een spread uit mijn scrapbook.

Daarna gaan we nog meer van de omgeving van Canberra bekijken en dit keer rijden we naar het noorden van Canberra. Onderweg zien we stukken landschap die met de bosbranden verbrand zijn. De kerst daarvoor had Canberra namelijk te kampen met bosbranden.
Thomas en Eileen hoefden toen net niet te evacueren, maar het scheelde weinig, zo vertellen ze me.
Gedeeltes van Canberra moesten wel evacueren en hele stukken bos zijn verbrand.
Inmiddels zit er weer wat groen op de zwart geblakerde bomen; alsof iemand plukken groen her en der op de bomen heeft geplakt.


Nadat we wederom een antiekzaak bezocht hebben, gaan we via het centrum van Canberra weer terug.

Thuis eten we kastanjes en laten Thomas en Eileen me de stamboom en foto’s van de familie zien. Erg leuk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...