vrijdag 20 januari 2012

Taste of the island

Orange en ik gaan nog meer van Kangaroo Island ervaren, want de ‘taste of the island’ tour staat op het programma.

Die tour begint bij de ‘Honey Farm’. Daar krijgen we uitleg van een man die eigenlijk veel te nerveus is. Hij gaat kennelijk liever met bijen om dan met toeristen. Desalniettemin doet hij toch zijn best.
In het bijbehorende winkeltje is van alles van en met honing te koop. De honing die we er proeven smaakt erg lekker!


Daarna gaan we de bus weer in om naar de volgende ‘attractie’ te gaan; een eucalyptusdistilleerderij. Daar worden we ook weer ontvangen door een man die daar werkt. Deze man kan het echter veel beter vertellen.
Het is best wel interessant om te zien hoe ze olie uit eucalyptusbladeren distilleren. De opstelling en het hele proces doet me erg aan de scheikunde lessen op de middelbare school denken.
Na de ‘scheikundeles’ kunnen we ook hier nog wat rondkijken in de winkel.


Vervolgens staat het Parndana Wildlife Park op het programma. Aan de hand van een meisje dat daar werkt, worden we door het park geleid. Ze laat ons onder andere vogels (‘parrots’, kookaburra’s en meer), koala’s, kangoeroes, wilde zwijnen, een adelaar en wallabies zien. Ook leg ik twee echidna's en een wombat, die ze daar hebben, op de gevoelige plaat vast.

Twee echidna's.

Een wombat.

Na het wildlife park is het tijd voor ‘afternoon tea’; thee met scones. Dat smaakt naar meer! Bij het nabijgelegen strandje kunnen we meteen even de benen strekken.

Daarna stappen we weer in de bus naar de volgende stop; een sheep dairy. Daar krijgen we te zien hoe schapen gemolken worden. Het lijkt op hoe dat bij koeien gaat, toch is het leuk om te zien.
Ook mogen we er het een en ander proeven; een paar soorten kaas en yoghurt. Dat smaakt ook weer erg goed.


Sheep dairy.

Na afloop van de tour worden Orange en ik afgezet in Penneshaw waar we weer naar Cheryl gaan om bij haar nog een paar dagen tegen kost en inwoning wat huishoudelijk werk te verrichten. Daarover een andere keer meer…






Dagdeal (468x60)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...