zondag 1 januari 2012

In de Australische zomer voor de openhaard met kersen, ‘cheese on toast’ en pannenkoeken

Een jaar eerder was het 40 graden, zo begrijpen we van Ian. Maar op nieuwjaarsdag 2002 is het koud en slecht en dat is uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar.

Wederom zijn we gedwongen om binnen te blijven en ook dit keer kruip ik met mijn boek op de bank. De openhaard is zelfs aan (en dat middenin de Australische zomer), dus het is echt genieten zo lekker lui op de bank met zo’n fantastisch boek.

Ondertussen snoepen we kersen (ja, dat kan hier in januari!) en maakt Ian lekkere broodjes voor ons. Het is eigenlijk ‘cheese on toast’, kaas op geroosterd brood, maar gedurende de jaren heeft Ian steeds meer aan het recept toegevoegd. Met onder andere tomaat, ansjovis, olijven, ui, champignons en natuurlijk kaas zijn het net een soort pizzabroodjes. Ik smul ervan!

Maar we smullen nog meer op die eerste dag van het nieuwe jaar. Hoewel ze hier in Australië pannenkoeken eerder met het ontbijt dan ‘s avonds eten, besluiten we om die avond toch pannenkoeken te gaan bakken.

In plaats van oliebollen voor ons dus kersen, ‘cheese on toast’ en pannenkoeken op die eerste dag van het nieuwe jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...