woensdag 11 januari 2012

Halve dag werken, halve dag toerist!

Onze eerste werkdag op Kangaroo Island is eigenlijk een halve werkdag, want we hoeven alleen ’s ochtends te werken. En die eerste halve werkdag bestaat uit het schoonmaken van de badkamer, het stoffen en stofzuigen van de rest van het huis en het schoonmaken van de vuilnisemmers.

Al voor de middag zijn we klaar en hebben dus de hele middag voor onszelf. Die middag besteden Orange en ik aan het ons verdiepen in de mogelijkheden om Kangaroo Island te verkennen. Eerst dus maar naar het Tourist Information Centre voor folders.

Hoe gaan we de dingen die we willen zien bekijken? Met de auto, een tour van een dag of meerdere dagen? En waar gaan we overnachten?

Het vervoer over Kangaroo Island blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. Het huren van een auto wordt een dure grap, dus dat valt af. Openbaar vervoer is er niet op Kangaroo Island. Sealink, de maatschappij waarmee we van Adelaide naar Kangaroo Island zijn gereisd, onderhoud nog wel een paar busverbindingen tussen een paar plaatsen. Ook organiseren zij dagtoertjes en dat is waar wij dus waarschijnlijk op aangewezen zijn.
We boeken nog niets; we oriënteren ons eerst nog even.

Penneshaw, Kangaroo Island

’s Avonds gaan we naar het Penguin Interpretive Centre. Daar is een klein informatie centrum over pinguïns. Leuk om te zien!
Maar het is nog te vroeg om echte pinguïns te zien. En dus wandelen we over het strand. Op een gegeven moment zien we een klein monumentje dat met de eerste mensen op Kangaroo Island te maken heeft; ‘Frenchman's Rock’. Ik ben van plan om daar nog eens naar terug te gaan, want er zijn hele aparte rotsen en die wil ik wel fotograferen.

We lopen terug naar de plaats waar je pinguïns aan wal kunt zien komen. Na een tijd wachten zien we er één en daar blijft het ook bij. Helaas zien we hem niet uit zee komen, want daarvoor zien we hem te laat. Toch leuk om er eentje te zien.

Blijf mijn blog volgen en je leest of we op een andere avond misschien meer pinguïns zien, want Orange en ik zijn zeker van plan om nog eens te gaan kijken…


Bulkweken (500x500)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...