vrijdag 13 januari 2012

Anderhalf uur stofzuigen en een zaklamp met rood licht

’s Ochtends gaan we met een vriendin van Cheryl twee beachhouses, vakantiehuisjes, schoonmaken. Het kleinste huisje, nou ja klein, was netjes achtergelaten. Het grotere huis daarentegen, was niet zo netjes achtergelaten. Het was best wel een werk om dat schoon te maken. Na bijna anderhalf uur aan één stuk stofzuigen, voel ik het wel aan m’n rug.

Na de lunch, die er van al het harde werken goed in gaat, hebben we tijd voor onszelf en richten we ons weer op het plannen van hoe we Kangaroo Island gaan bekijken. Dat brengt ons naar het kantoor van Sealink, waar we informeren naar de mogelijkheden om per bus tussen Penneshaw en Kingscote te reizen.

Het blijkt mogelijk om in de ene plaats opgepikt te worden voor een tour en dan na afloop van die tour in een andere plaats afgezet te worden. En de bagage kan dan ook mee. Erg handig en ons plan is dan ook om eerst een dagtour te nemen waarbij we opstappen in Penneshaw en de tour in Kingscote te eindigen. Daar zullen we dan een paar dagen blijven om vervolgens met een halve dagtour weer in Penneshaw te eindigen. Zo kunnen we heel wat van de dingen die we willen zien meepakken.

Voldaan dat we het programma voor Kangaroo Island min of meer rond hebben, wandelen we nog even langs de holletjes van de pinguïns. Zou het ons lukken om de pinguïns ook beter te zien?

De pinguïn zit diep verscholen in z'n holletje.


En ja; we zien in een paar holletjes pinguïns zitten. Ze fotograferen is wat moeilijk, want ze zitten diep verscholen. Toch doen we een poging.

Die avond zien we nog meer ‘wildlife’. Met een rode zaklamp (van een normale zaklantaarn schrikken pinguïns) gaan we naar Frenchman’s Rock. Alex, die de voorgaande avond even bij Cheryl langskwam, suggereerde daar eens pinguïns te gaan spotten.

Een goede suggestie van hem; vrijwel meteen zien we een pinguïn zitten! Later spotten we er nog een. Als we daar met de rode zaklamp naar schijnen, zien we vlakbij nog een wallabie, een soort kleine kangoeroe, zitten. Niet lang daarna ontdekken we nog een tweede wallabie.
En als we terug lopen springt er nog eentje langs de kant van de weg.

Hoewel je de pinguïns overal kunt horen en we er inmiddels een paar hebben zien zitten, hebben we nog geen pinguïns zien lopen of waggelen. Zouden we dat een dezer dagen toch nog zien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...