maandag 17 oktober 2011

Crash and Burn into a Savage Garden

Deze week weer eens een Australisch muziekje. Bij een Australische band is Savage Garden wellicht niet de eerste band waar je aan denkt.

Savage Garden mag dan wel niet de bekendste Australische band zijn, ze hebben eind jaren 90 en tot ver na het beëindigen van de band in 2001 erg veel succes gehad en miljoenen cd’s verkocht.
Hun debuut cd uit 1997 verbrak INXS’s record als het meest succesvolle album aller tijden door een Australische act. Er werden 13 miljoen exemplaren verkocht.


Jullie kennen Savage Garden wellicht het beste van hun hit ‘Truly Madly Deeply’. Dat nummer stond in thuisland Australië twee maanden op nummer een.











Ook traden ze op tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Sydney (2000). 

Niet lang daarna gingen Darren Hayes en Daniel Jones uit elkaar. Darren Hayes heeft de afgelopen jaren een aantal solo cd’s uitgebracht. Onlangs was hij nog betrokken bij de Australische versie van de X-factor. En momenteel heeft hij het druk met de release van z’n nieuwste album ‘Secret Codes and Battleships’.


Op de cassettebandjes die ik mee neem naar Australië staan een aantal nummers van Savage Garden. ‘Crash and Burn’ is er daar één van.
Een fijn nummer.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...